
Zmesi za palačinke morate dati dovolj časa, da se sestavine in okusi povežejo, s tem pa se izognete trganju in lepljenju palačink na ponev, bodo pa tudi mehkejše.
Oglaševanje
Če pogosto uživate v peki tankih in okusnih palačink, je pomembno, da pred peko uporabite tudi trik, ki ga priporočajo strokovnjaki, piše portal N1 Hrvaška.
Zmes pustite počivati v hladilniku toliko, da imajo sestavine čas, da se povežejo.
Oglaševanje
Moka takrat vpije tekočino, gluten se sprosti, zračni mehurčki pa se enakomerno porazdelijo. Rezultat so mehkejše palačinke, ki se ne trgajo in se ne lepijo na ponev.
Poleg tega mirovanje zmesi upočasni pretirano tvorbo glutena, kar prepreči gumijasto teksturo in poskrbi, da so palačinke bolj nežne in okusne.
Če zmes začnete peči takoj, je lahko preveč "živa", neenakomerno gosta in polna zračnih žepkov.
Oglaševanje
Zmes se v hladilniku tudi stabilizira, med pečenjem se enakomerno razlije po ponvi, ne poka in se bolje speče.
Poleg tega se med mirovanjem zmesi okusi poglobijo.
Jajca, mleko in moka se bolje povežejo, če pa dodate vaniljo, limonino lupinico ali cimet, ti okusi postanejo izrazitejši in bolj naravni.
Priporočljivo je, da zmes počiva v hladilniku najmanj 30 minut, idealno pa eno do dve uri.
Oglaševanje
Če jo pustite čez noč, pa jo pred peko vzemite iz hladilnika vsaj 10 minut prej, da se ogreje in sprosti.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje